Суббота, 20 апреля, 2024
Новости
21.07.2020

Президент України представив Кирила Шевченка команді НБУ

Відбулося офіційне представлення Президентом України Володимиром Зеленським Голови Національного банку України Кирила Шевченка команді Національного банку. В зустрічі також взяли участь Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, міністр фінансів Сергій Марченко, члени Ради Національного банку та представники посольств, повідомляє НБУ.

«Перед Головою НБУ стоять завдання з мінімізації впливу коронокризи на економіку та пришвидшення виходу з цієї кризи. Важливо продовжувати ефективну співпрацю з Міжнародним валютним фондом, Світовим банком та іншими фінансовими партнерами України. Не менш важливо, запровадити системні рішення, які нарешті забезпечать дві довгоочікувані речі: це реальні кредити для українського бізнесу та доступне іпотечне кредитування для громадян. І для цього потрібні скоординовані кроки та зміни не лише з боку НБУ, але й від уряду, парламенту та судової системи», – зазначив Президент України Володимир Зеленський, представляючи Голову колективу НБУ.

«Сьогодні парламент, Президент, уряд та Національний банк можуть і мають стати єдиним механізмом розбудови національної економіки. Ми маємо разом створити сприятливі умови, зокрема монетарні та пруденційні, для стійкого економічного зростання. Без ефективно вибудованого діалогу між нами досягнути цього неможливо. Я зроблю все від мене залежне для підвищення впливу центробанку в сфері підтримання української економіки та підвищення якості життя українців», – наголосив Голова Національного банку Кирило Шевченко.



Мірошник В’ячеслав

Закінчив Київський національий університет культури і мистецтв. У журналістиці - з 2018 року. Працював спортивним оглядачем та займався публіцистикою. У послужному списку також робота на радіо і в друкованому журналі. Зі Svoboda.ua з 2020-го року.

Теги: Новости