Вторник, 16 апреля, 2024
Новости
24.07.2020

На Харківщині викрили злочинну групу кримінального авторитета «Князя»

На Харківщині викрили потужне організоване злочинне угруповання, відоме за кримінальним прізвиськом його лідера «Князя», які тероризували 3 області. Четверо лідерів та активних учасників ОЗУ були затримані 23 липня. Про це офіційно повідомляє СБУ.

Угруповання тривалий час займалося вимаганням, рейдерством і умисними вбивствами у Харківській, Дніпропетровській і Полтавській областях. Його створив раніше судимий за вбивство громадянин. Воно мало чітку структуру і спеціалізувалося на різних тяжких злочинах, зокрема економічного та насильницького характеру. До складу ОЗУ входили, у тому числі, колишні правоохоронці. Угруповання мало значний вплив на представників органів місцевої влади.

Загалом дії зловмисників кваліфікуються за статтями 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), 187 (розбій), 189 (вимагання) та 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.



Коломієць Ганна

Випускниця Інституту журналістики КНУ ім. Т.Шевченка. До 2022 року працювала редакторкою стрічки новин в міжнародному інформаційному агентстві. Спеціалізується на висвітленні подій суспільно-політичної тематики, а також новинах міжнародної політики. В команді Svoboda.ua з січня 2023 року.

Теги: Новости