Среда, 24 апреля, 2024
Крипто
18.02.2022

Презентовано новий спосіб голосування онлайн

10 лютого засновники ГО “Криптодемократія” Антон Білецький і Олександр Хмара в інформагентстві УНІАН презентували новий спосіб голосувати онлайн за допомогою технології блокчейн, яка у цьому випадку представлена криптотокеном.

Криптотокен – це як відбиток вашої ноги на снігу, а блокчейн – це сукупність  усіх ваших слідів. Якщо Ви заблукали в лісі взимку, найкращий спосіб знайти шлях назад – це йти назад по власним слідам. При чому, Ви бачите як свої сліди, так і сліди інших людей. Ви можете відрізняти свої сліди від слідів інших людей, дивлячись як на розмір ступні чи на візерунок підошви. Блокчейн дуже схожий на це. Ви можете відслідкувати рух криптотокену на платформі, голосуючи за різноманітні проекти.

Якщо Олександр Хмара від ГО “Криптодемократія” зосередився на представленні онлайн-платформи для голосування за різноманітні проекти, то голова партії “Національна Платформа” Катерина Одарченко звернула увагу на вигоду від використання криптотокену на блокчейні з точку зору отримання зворотного зв’язку від рядових членів партії щодо діяльності голів обласних осередків. Так само як сліди на снігу неможливо замести, так і платформу на блокчейні неможливо підкупити чи втрутитися з метою викривлення результатів голосувань. Так само і сліди на снігу зникнуть лише коли або сніг розтане, або пройде новий снігопад.



Мірошник В’ячеслав

Закінчив Київський національий університет культури і мистецтв. У журналістиці - з 2018 року. Працював спортивним оглядачем та займався публіцистикою. У послужному списку також робота на радіо і в друкованому журналі. Зі Svoboda.ua з 2020-го року.