Суббота, 27 апреля, 2024
блоги
23.03.2022

Юлія Тимошенко: Аграрії бояться входити в посівну під час війни

Юлія Тимошенко

Юлія Тимошенко лідерка партії ВО «Батьківщина»

Сьогодні важливо зробити декілька важливих кроків, для того, щоб посівна не зірвалась і ,щоб ми захистили абсолютно всі свої продовольчі стратегії.

Перше, що треба зробити — треба, щоб сьогодні держава викупила той врожай, минулорічний, який зараз у них лежить на елеваторах, на складах і взяла це в державний резерв. Тобто, це перше, що дозволить нашим аграріям почати посівну.

Друге, що вони мусять робити — це дати стовідсоткові гарантії уряду держави під кредити, які треба дати всім аграріям без виключення. Чому під державні гарантії кредити? Тому що сьогодні аграрії бояться входити в посівну, бо вони не знають, що буде з війною, чи буде знищений ворог, чи ні. І тому гарантувати може тільки держава.

Третє, що треба зробити державі, уряду — треба укласти контракти на майбутній врожай з аграріями, щоби викупити наступний врожай в держрезерв, по гарантованим ринковим цінам і далі розпоряджатися цим врожаєм так, як потрібно країні.



Петренко Ігор

Автор аналітичних статей та інтерв'ю про українську політику і культуру. Активний учасник Революції Гідності. Цікавиться новинною журналістикою та геополітикою. Зі Svoboda.ua з початку заснування.

Теги: блоги