Четверг, 02 мая, 2024
блоги
24.03.2022

Жан Беленюк: Деякі федерації не запровадили санкції до спортсменів з РФ

Жан Беленюк

Жан Беленюк — народний депутат України, фракція «Слуга народу»

17 об’єктів спортивної інфраструктури або повністю зруйновані, або частково. Один із таких нових об’єктів в Маріуполі, який був зруйнований — це водний комплекс-басейн «Нептун». Зараз я не знаю, наскільки доречно про це казати, бо ми в активній фазі бойових дій і кожного дня є потенційні шанси, що ми втратимо ще якусь одну спортивну арену.

Але це таке… Нам головне, щоб наші воїни і українці не вмирали, а інфраструктуру ми відбудуємо. І коли буде за нами перемога, я думаю, що це питання буде вирішуватися!

Щодо російських і білоруських спортсменів — ті з них, що публічно підтримали агресію, вбивство українців, повинні мати чіткі санкції. Зараз Міжнародний олімпійський комітет дав меседж і розпорядження федераціям — відсторонити російських і білоруських спортсменів від участі у міжнародних змаганнях.

Деякі федерації, навіть не дослухалися. Серед них Федерація з водних видів спорту, тому що її очолюють представники Російської Федерації, і вони пішли на те, щоб спортсмени виступали під нейтральним прапором.

Однак, щодо наших ініціатив, я думаю, що доцільно вимагати відсторонення з конкретними строками. Аби не було так, що, умовно кажучи, війна завтра чи післязавтра закінчилася, а ті спортсмени, які підтримували цю агресію, завтра вийдуть на свої спортивні майданчики і продовжуватимуть у нормальному та цивілізованому світі змагання, будуть реалізовуватися у спортивному плані.



Сорока Аліна

Закінчила факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Почала працювати в газетах на Прикарпатті, потім - у Львові. Згодом доєдналась до команди Svoboda.ua.

Теги: блоги