Вторник, 16 апреля, 2024
блоги
06.04.2022

Сергій Власенко: У кріслі прокурора чи в теробороні?

Сергій Власенко

Прочитав, що деякі прокурори пішли в тероборону. Благородна справа. Тим більше, що прокурорів взяв для прикладу.

Але у мене виникає просте питання: а в той час, коли вони в теробороні, хто здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням? Чи вони це роблять «у вільний від роботи час» (тобто все зробили, все розслідували і є вільний час)?

Я нікого не критикую, тим більше, що захищати свою Батьківщину — це святий обов’язок кожного громадянина. Може я не правий, але я вважаю, шо кожен повинен захищати Батьківщину на тій ділянці, на який він/вона вважає себе найбільш фаховим, і на якій його/її робота найбільш необхідна Батьківщині на цей час.

Якщо ти вважаєш, що є фаховим військовим, і від тебе буде більше користі в ЗСУ, ніж, наприклад, в прокуратурі, і якщо ти йдеш із прокуратури в ЗСУ або територіальну оборону — то звільнись спочатку з прокуратури. Дай можливість прийняти на твою посаду людину, яка буде виконувати роботу по розслідуванню злочинів, роботу так необхідну державі.

Просто уявіть собі, що всі лікарі одночасно скажуть, що вони кидають лікувати, і йдуть в ЗСУ чи ТрО. Переконаний, що і командувач ЗСУ, і Міністр оборони, теж хотіли б піти на фронт зі зброєю в руках боронити Батьківщину.

Але у них інша робота. Та робота, яка сьогодні від них більш потрібна державі, ніж іще один солдат. Тому, кожен на своєму місці, виконуємо якісно свою роботу і в такий спосіб допомагаємо нашій Батьківщині в обороні від рашки-агресора. Звичайно, шо волонтеримо, звичайно, що робимо інші корисні справи. Але на першому місці повинно стояти якісне виконання своєї роботи там, де вона так потрібна Батьківщині.



Мірошник В’ячеслав

Закінчив Київський національий університет культури і мистецтв. У журналістиці - з 2018 року. Працював спортивним оглядачем та займався публіцистикою. У послужному списку також робота на радіо і в друкованому журналі. Зі Svoboda.ua з 2020-го року.

Теги: блоги