Суббота, 20 апреля, 2024
блоги
06.04.2022

Борис Кушнірук: після війни житимемо за рахунок зовнішньої допомоги

Борис Кушнірук

В умовах війни, на жаль, пріоритетом є не податкові надходження від тієї чи іншої діяльності, а саме її існування. Якщо пам’ятаєте, у країні з 1 квітня все переведено на мінімальне оподаткування. На мою думку, держава пішла на це з двох причин. По-перше, щоб люди щось заробляли на своє існування; по-друге, щоб були зайняті на психологічному рівні і трохи менше думали про жахіття війни. Держава сьогодні розраховує не стільки на податки, як на те, що економіка просто продовжить жити.

Галузі, що стануть найважливішими після закінчення війни — це будівництво та сфера будівельних матеріалів – відновлювати доведеться дуже багато: будинки, підприємства, дороги, мости, житлово-комунальний сектор. Сильно пожвавиться транспортна сфера – адже всі будівельні матеріали треба буде доставляти.

Поступово розпочнеться відновлення підприємств, почнуть роботу ті, хто переживе війну з мінімальними пошкодженнями.

Щодо перспектив української економіки після війни — тут я налаштований оптимістично і вважаю, що на українську економіку після війни чекає величезний зріст. По-перше, через низьку базу порівняння, по-друге, впевнений, що Захід почне давати великі гроші – як гранти, які не треба буде повертати, так і кредити на 20-30 років. За сприятливого податкового режиму на 5-7 років перед нами відкриються величезні можливості.

Україні знадобиться дуже швидко відновлювати міста, і ми це не потягнемо ані грошима, ані по ресурсами. Тож кілька років доведеться жити за рахунок зовнішньої допомоги. Але у нас буде все: і гроші, і інвестиції, і бажання компаній працювати у нашій країні. Для всього світу Україна стане брендом номер один.



Сорока Аліна

Закінчила факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Почала працювати в газетах на Прикарпатті, потім - у Львові. Згодом доєдналась до команди Svoboda.ua.

Теги: блоги