Суббота, 20 апреля, 2024
блоги
19.04.2022

Андрій Мартинюк: продукти продовжать дорожчати

Андрій Мартинюк

За відсутності нових форс-мажорів ціни на продукти продовжать повільно, але впевнено зростати у середньому не менше ніж на 3% на місяць. Основна причина — високий попит на тлі воєнних дій при зменшенні пропозиції через порушення логістичних ланцюжків постачання. Що стосується ранніх овочів, то, каже економіст, вони за традицією будуть у півтора-два рази дорожчими за овочі старого врожаю.

Якщо говорити про продуктовий набір, який продовжуватиме дорожчати, то це насамперед яйця, молочна продукція, вершкове масло та соняшникова олія, хліб, фрукти та овочі, м’ясо.

Відчутне зростання цін розпочнеться після нового врожаю. Посівна йде, але солярку та добрива дістають з великими труднощами та переплатами. Тому собівартість зерна буде висока, до того ж зрозуміло, що всю землю не засіють. Тож зерно буде дорогим, а це означає, що дорожчатиме все – і хлібобулочні вироби, і молочка, і м’ясо.



Петренко Ігор

Автор аналітичних статей та інтерв'ю про українську політику і культуру. Активний учасник Революції Гідності. Цікавиться новинною журналістикою та геополітикою. Зі Svoboda.ua з початку заснування.

Теги: блоги