Пятница, 19 апреля, 2024
блоги
25.04.2022

Богдан Петренко: путін вже програв

Богдан Петренко

Як би не закінчилась, ця війна, Путін програв. Навіть якщо гіпотетично (в що я не вірю) він примусить Україну погодитись на свої ультиматуми, Кремль втрачає статус «країни з потужною армією».

Він отримав такий опір, що вся його могутність перетворилась на паперовий шлак. Тому йому терміново треба буде відновлювати свій статус «супермілітаризованої країни». А це можливо лише швидкою і переможною війною. Бажано зі слабкою країною. Тому загрози, що Росія майже відразу нападе на якусь іншу країну — надзвичайно високі. Тим більше вони будуть високі, якщо доведеться згортати «спєціальную аперацію» з нульовим для Росії результатом. Дивно, що окремі країни, на які розповсюджуються ці загрози, цього не розуміють.

По примусовій мобілізації на новоокупованих Росією територіях (Запорізька та Херсонська області). Цей процес був прогнозований, але для його успішності Росії треба було б ще років 8 промивати мізки населенню. Власне, повторити те, що вона робила з Донбасом у 2014-2021 рр.

Натомість пришвидшення цього процесу говорить про те, що Кремль не має довготривалої стратегії поступової окупації. Тобто, путінський режим не має часу, щоб витримувати війну на роки. Тобто стоїть питання зробити все «тут і зараз». А коли вимикається стратегія, включається шапкозакидування.

Простіше кажучи, система прогнила і замість того, щоб змінюватись, відійти і нанести потужніший удар, намагається скочем заліплювати дірки на своєму гнилому ракетоносці. Це не означає, що треба розслабитись. Навпаки, це означає, що росія може включити режим «ето єсть наш послєдній і рєшительний бой».

Проблема в тому, що кремль вже програв. І питання часу і покладених життів, щоб усвідомити свій програш.



Мірошник В’ячеслав

Закінчив Київський національий університет культури і мистецтв. У журналістиці - з 2018 року. Працював спортивним оглядачем та займався публіцистикою. У послужному списку також робота на радіо і в друкованому журналі. Зі Svoboda.ua з 2020-го року.

Теги: блоги