Пятница, 29 марта, 2024
блоги
28.04.2022

Ектор Хіменес-Браво: я і не помітив, як Україна стала моїм домом

Ектор Хіменес-Браво

Де мій дім? 2 місяці війни я інколи читав коментарі: “Екторе, вам не зрозуміти. У нас забрали нашу домівку”.

Довго не хотів про це говорити, але мій будинок був також в Ірпені. Там немає електрики, води. Я сумую за лісом, де гуляв з собаками.

Незабаром буде 13 років, як я приїхав на екскурсію у Київ. Прогулявся по Андріївському узвозу, познайомився з найдобрішими людьми у світі. З українцями. В цій країні я прожив чверть свого життя. Тут я знайшов друзів. Тут я знайшов другу половинку. Я привозив у Київ маму з Колумбії та хвалився, яка гарна Україна.

Я став найвідомішим кулінаром України. Це було непросто, адже тисячі українських кухарів могли б зайняти моє місце. Я чув фразу: “Ваше місце має займати українець”.

Пройшло 13 років, а я і не помітив, як Україна стала моїм домом. А я ― наполовину українцем. Я не дуже добре говорю українською, оскільки знаю ще 4 мови. Але хочу, щоб ви знали: Україна ― мій дім.

На щастя, мій дім в Ірпені вцілів. Але Україна проливає кров. За неї я більше турбуюсь, ніж за куски металу та 2 поверхи бетону.

Я буду боротись за свій дім до самого кінця, допоки ми не поїдемо відкривати ресторан у Криму.

Слава Україні! Слава усім захисникам, хто захищає цю священну землю!

СТБ



Наталя Півень

Випускниця факультету журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка. Починала із роботи у регіональних ЗМІ. В команді Svoboda.ua з квітня 2022 року.

Теги: блоги