Пятница, 29 марта, 2024
Новости
28.07.2020

На заміну Кучми в ТКГ є кілька кандидатів — секретар РНБО

Секретар РНБО Олексій Данілов заявляє, що зараз розглядаються кілька кандидатів замість Леоніда Кучми у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це він сказав в ефірі телеканалу «Україна 24», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я не можу зараз сказати, хто буде на заміну (Кучмі — ред.), є декілька варіацій, до того часу, поки остаточно не буде рішення, я не можу зараз назвати кандидатури. Звичайно, кандидатури були з самого початку, тому що з Леонідом Даниловичем домовлялися, що буде певний період, коли він має піти… Зараз відбувається якраз процес, і повірте, Україна буде представлена дуже міцно, як і до цього часу», — сказав Данілов.

Він зазначив, що Кучма розуміється на багатьох державницьких процесах і надалі ділитиметься своїм досвідом.

«Леоніду Даниловичу 81 рік, це дуже досвідчена людина, дуже багато розуміє процесів, які відбуваються не тільки у відносинах Україна і Росія, а й відносинах, які відбуваються взагалі у світі… Розуміючи державницьку позицію Леоніда Даниловича, я не вірю, що він взагалі може відсторонитися від цих процесів. Він обов’язково буде допомагати Володимиру Олександровичу Зеленському», — сказав секретар РНБО.

Кучма представляв Україну в ТКГ в 2014-2018 роках, потім на прохання Зеленського із червня 2019 року знову очолив українську делегацію ТКГ на переговорах в Мінську.

У травні Зеленський повідомив, що Кучма звертався до нього з пропозицією передати його повноваження у ТКГ віцепрем’єру Олексію Резнікову. Президент зазначив, що переконав Кучму дочекатись оновлення складу делегацій від обох сторін і потім уже приймати рішення.

5 травня Зеленський оновив склад делегації України для участі в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях. Разом з тим її і надалі очолив Леонід Кучма.



Наталя Півень

Випускниця факультету журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка. Починала із роботи у регіональних ЗМІ. В команді Svoboda.ua з квітня 2022 року.

Теги: Новости