Пятница, 19 апреля, 2024
блоги
29.07.2020

Ольга Стефанишина: Степанов таки готується звільняти керівництво НСЗУ.

Ольга Стефанишина

Для цього, за звичкою, використовує улюблені прийоми: брехню та маніпуляцію в стилі усі – «нєгодяї», один я – д’Артаньян»!

Так, сьогодні зранку під час брифінгу він звинуватив НСЗУ Національна служба здоров’я України здоров’я у зриві виплат працівникам екстреної медичної допомоги. Мовляв, НСЗУ не уклало жодного договору. Жахливо, чи не так?

Але насправді процес гальмує сам Степанов

Поясню на пальцях: Кабмін збільшив фінансування екстреної меддопомоги на 40% до кінця 2020 року. Але для того, щоб НСЗУ могла укласти додаткові договори із закладами за підвищеними тарифами на екстрену медичну допомогу, потрібно внести зміни до паспорту бюджетної програми. А хто має затвердити ці зміни? Правильно: МОЗ! Затвердити та погодити їх з Мінфіном.

Аналогічна ситуація виникала і з Медичні закупівлі України, яких МОЗ також звинувачує у зриві закупівель ліків. А насправді підприємство три місяці чекало на накази Міністерство охорони здоров’я України, який би дозволив їм розпочати оголошення процедур закупівель ліків та медтоварів.

Саме тому він має піти у відставку, а професіонали НСЗУ та Медзакупівлі лишитися в системі. Це буде справедливо.



Наталя Півень

Випускниця факультету журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка. Починала із роботи у регіональних ЗМІ. В команді Svoboda.ua з квітня 2022 року.

Теги: блоги