Четверг, 28 марта, 2024
Новости
19.07.2022

У Херсоні колаборанти знищили мурал пам’яті Катерини Гандзюк

Мурал, який нагадував про необхідність розслідувати справу Катерини Гандзюк знищили херсонські підданці окупантам. Про інцидент повідомили предстваники громадської ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?»

«Це не дивно, адже сьогодні керівні посади в окупаційній адміністрації займають саме ті люди, яких Катя публічно називала колаборантами та агентами російських спецслужб. І тепер виявилося, що вона була права. Саме тому вони так старанно знищують пам’ять про Катю, намагаються переконати самих себе в тому, що їм нема чого боятися, що розплати за зраду не буде», — зазначають активісти.

Також додають, що колаборанти в перші дні окупації розтрощили квартиру, де Катя жила з чоловіком та батьком:

«Для чого? Важко зрозуміти. Помстились дивану та комоду за патріотизм господарів. Те саме, по суті, відбувається і з муралом. Але ці люди, як і вбивці Каті, незабаром отримають те, на що заслуговують — найвищу міру».



Мірошник В’ячеслав

Закінчив Київський національий університет культури і мистецтв. У журналістиці - з 2018 року. Працював спортивним оглядачем та займався публіцистикою. У послужному списку також робота на радіо і в друкованому журналі. Зі Svoboda.ua з 2020-го року.