Четверг, 25 апреля, 2024
Главные новости
19.07.2022

Німеччина відмовляється від вугілля з рф

Німеччина з 1 серпня відмовляється віж російського вугілля. В країні оголосили заходи для зменшення витрат на енергонсії.

Для економії електроенергії жителям країни пропонують вимикати вуличне освітлення, фонтани, контролювати роботу кондиціонерів та обходитися без гарячої води в держустановах і громадських центрах. Також можуть вимкнути підсвічування об’єктів після опівночі — Бранденбурзьких воріт, берлінського Сенату та інших споруд, відомих в усьому світі, повідомляє Голос України з посиланням на заяву держсекретаря у відомстві федерального канцлера Йорга Кукіса.

Зазначається, шо в планах країни до кінця року відмовитися і від російської нафти.  З росії до ФРН надходить по 40% вугілля і нафти. За словами Кукіса, альтернативними постачальниками палива для німців можуть стати США та Катар. Натомість, відмова від російських вугілля і нафти докорінно змінить структуру енергопостачання Німеччини.



Коломієць Ганна

Випускниця Інституту журналістики КНУ ім. Т.Шевченка. До 2022 року працювала редакторкою стрічки новин в міжнародному інформаційному агентстві. Спеціалізується на висвітленні подій суспільно-політичної тематики, а також новинах міжнародної політики. В команді Svoboda.ua з січня 2023 року.