Четверг, 25 апреля, 2024
Новости
30.07.2020

Зенський узяв участь у відкритті другої черги нового корпусу «Охматдиту»

Глава держави взяв участь у відкритті другої черги нового корпусу медичного закладу, яка включає запуск шести нових відділень. Завдяки введенню в дію нового лікувально-діагностичного комплексу НДСЛ «Охматдит» МОЗ України кількість ліжок зросте з 620 до 720, а кількість операційних – з шести до 12. Також планується збільшення пролікованих випадків з 20 тис. до 32 тис. на рік. Завдяки збільшенню кількості реанімаційних ліжок медичну допомогу отримають втричі більше пацієнтів, ніж зараз. Крім того, кількість операцій на рік зросте з 10 тис. до 18 тис. Про це повідомляє сайт Офісу президента України.

Президент пообіцяв допомогти лікарні у вирішенні питання щодо закупівлі додаткової медичної апаратури. «Охматдит» – єдина лікарня в Україні, яка зможе безкоштовно та швидко надавати маленьким пацієнтам повний перелік послуг з дитячої онкології. Крім того, тутешня лабораторія оснащена найсучаснішим обладнанням, у ній виконується понад 100 тисяч високоякісних лабораторних досліджень на рік. Тут є можливості для забезпечення лабораторного супроводу процедури трансплантації кісткового мозку.

«Охматдит» зможе проводити 50-100 родинних і неродинних трансплантацій кісткового мозку при заповненні усіх кадрових позицій. Потреба у проведенні таких операцій по Україні становить 200-250 випадків на рік. Зараз у лікарні проводиться до 25 родинних трансплантацій на рік.



Коломієць Ганна

Випускниця Інституту журналістики КНУ ім. Т.Шевченка. До 2022 року працювала редакторкою стрічки новин в міжнародному інформаційному агентстві. Спеціалізується на висвітленні подій суспільно-політичної тематики, а також новинах міжнародної політики. В команді Svoboda.ua з січня 2023 року.

Теги: Новости