Четверг, 28 марта, 2024
Новости
01.08.2022

З Одеського торговельного порту вирушило перше з кінця лютого судно з продовольством

Судно RAZONI під прапором Сьєрра-Леоне із 26 тис. тонн української кукурудзи о 9.15 вийшло з Одеського порту.

Як повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, корабель має пройти «коридором», яке гарантують ООН і Туреччина.

«Я вдячний Збройним силам України за можливість вести переговори на українських умовах. У портах Великої Одеси ще 16 суден уже чекають на свою чергу. Це ті судна, які було заблоковано з початку повномасштабного вторгнення Росії. Паралельно отримаємо заявки на прибуття нових суден для завантаження агропродукцією. Найближчими тижнями за підтримки наших партнерів ми плануємо вийти на повну потужність перевалки сільськогосподарської продукції», — повідомив міністр.

Він додав, що Україна є 4 найбільшим експортером кукурудзи у світі, тому можливість його вивезення через порти – це колосальна вага успіху для забезпечення глобальної продовольчої безпеки

«Розблокування експорту важливе для України, адже дозволить отримувати щонайменше один мільярд доларів доходів на місяць, а фермери зможуть провести посівну на наступний сезон», — сказав Кубраков.



Сорока Аліна

Закінчила факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Почала працювати в газетах на Прикарпатті, потім - у Львові. Згодом доєдналась до команди Svoboda.ua.