Четверг, 25 апреля, 2024
Новости
08.08.2022

Російські окупанти заходилися заміновувати лінію фронту

Росіяни стабільні у своїй шкідливості — налякані діями ЗСУ вони заміновують лінію фронту. У розвідці Міністерства оборони Великої Британії повідомляють, що ці міни потенційно можуть завдати значних втрат як серед військових, так і серед місцевого цивільного населення.

Якщо зважати, що досі в Україні знаходять міни світової війни, то неважко зрозуміти, що «подарунки» росіяни залишають не одному поколінню. Як повідомляють у ЗСУ, українські військові мінами та розтяжками свою землю, майно громадян та ліси не обкладають та діють з пошаною до своєї землі та її мешканців.

Війська держави-терориста Росії розгортають протипіхотні міни для захисту та стримування можливостей пересування вздовж своїх оборонних ліній на Донбасі. Зокрема поблизу Донецьку та Краматорську Росія, за даними розвідників, спробувала застосувати розосереджені протипіхотні міни ПФМ-1 та ПФМ-1С.

«Серія PFM-1, яку зазвичай називають «міни-метелики», є глибоко суперечливою зброєю невибіркового типу. PFM-1 були використані з руйнівним ефектом під час радянсько-афганської війни, де вони покалічили велику кількість дітей, які сприйняли їх за іграшки», – цитує zaxid.net повідомлення британського оборонного відомства.

Запаси вибухівки радянських часів, які використовує росія, з часом стали ненадійними і тепер є дуже непередбачуваними, що створює загрозу як для місцевого населення, так і для гуманітарних операцій із розмінування в майбутньому, додають у розвідці.



Петренко Ігор

Автор аналітичних статей та інтерв'ю про українську політику і культуру. Активний учасник Революції Гідності. Цікавиться новинною журналістикою та геополітикою. Зі Svoboda.ua з початку заснування.