Суббота, 20 апреля, 2024
Новости
19.08.2022

В Україні планують штрафувати за пересування в невимитому автомобілі

Парламентарі готують закон, що передбачає адміністративну відповідальність за експлуатацію забруднених номерних знаків, якщо така забрудненість не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів.

Законопроєкт №7365 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення порядку встановлення та використання номерних знаків транспортних засобів проголосували у першому читанні.

Відовідно до документу, водій, який без підстав на то їздить з номерами Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації або Національної поліції України, його можуть оштрафувати на 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо водія вдруге протягом року упіймають на номерах силовиків, то доведеться заплатити 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Також за таке порушення передбачено позбавлення водійських прав на строк від трьох до шести місяців.



Мірошник В’ячеслав

Закінчив Київський національий університет культури і мистецтв. У журналістиці - з 2018 року. Працював спортивним оглядачем та займався публіцистикою. У послужному списку також робота на радіо і в друкованому журналі. Зі Svoboda.ua з 2020-го року.