Вторник, 16 апреля, 2024
Главные новости
22.08.2022

Зростає загроза російських обстрілів з південних та північних кордонів

На фоні нарощування сил рф у білорусі та збору ракет біля північного кордону, ЗСУ помітили зростання ракетоносіїв рф в Чорному морі. Така ситуація свідчить про збільшення ризиків ракетних обстрілів напередодні та на 24 серпня, коли Україна відзначатиме День незалежності.

«На території білорусі ми постійно спостерігаємо переміщення військ, так само і перевезення боєкомплексів, ракет «Іскандер» та інших ракет», — розповів речник помандування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

В оперативному командуванні «Південь» повідомили, що збройні сили рф готові застосовувати ракети «Калібр» для атаки з моря.

«Їх зараз 5, в тому числі підводні», — заявила голова прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Ракети «Калібр» є дороговартісними для рф, і їх в окупантів залишилось небагато, проте їх готові застосовувати, зазначила Гуменюк.

Тим часом у Києві скоротили час руху метро напередодні та в день незалежності до 21.00. Зберігати спокій, але будти обережними просять українців з інших регіонів.



Петренко Ігор

Автор аналітичних статей та інтерв'ю про українську політику і культуру. Активний учасник Революції Гідності. Цікавиться новинною журналістикою та геополітикою. Зі Svoboda.ua з початку заснування.