Пятница, 19 апреля, 2024
Киевские новости
23.08.2022

У Києві стартували експрес-курси української мови

У столичному центрі «BiblioHub», розташованому у Деснянському району стартували експрес-курси української мови та розвитку навиків спілкування. 

За словами депутатки Київської міської ради Ганни Старостенко, мова є зброєю у боротьбі з ворогом, яка допомагає боронити кордони незалежного народу та захищає від пропаганди агресора. 

«У час війни все більше мешканців прагнуть спілкуватись українською мовою та свідомо підходять до питання виключення російської мови зі щоденного вжитку. Наразі у депутатській приймальні спільно з фахівцями організовуємо безкоштовні експрес-курси української мови для того, щоб всі охочі змогли поспілкуватись в україномовному середовищі та удосконалити свої вміння. Під час тренінгів учасники зможуть дізнатись про риторику та техніку мовлення, як розставляти наголоси у словах, а також лексичне значення слів та інше. Не бійтесь робити помилки, почуватись незручно та говорити суржиком, оскільки лише практичні заняття допоможуть вам опанувати українську мову», – розповіла Ганна Старостенко.

Депутатка додала, що перші тренінги експрес-курсів української мови відбудуться 18 серпня (з 16:00 до 18:00) у «BiblioHub» Деснянського району (вул. Бальзака, 28). 

Для того, щоб долучитись до тренінгів необхідно пройти попередню реєстрацію за телефоном (063) 648-36-78



Сорока Аліна

Закінчила факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Почала працювати в газетах на Прикарпатті, потім - у Львові. Згодом доєдналась до команди Svoboda.ua.