Вторник, 19 марта, 2024
Главные новости
29.08.2022

У Києві до Дня авіації відкрили мурал Захисникам неба — Привидам Києва

На Подолі у Києві до Дня авіації України з’явиться мурал присвячений
Захисникам неба — Привидам Києва. Пілоти 40-ї бригади тактичної авіації в перші дні повномасштабного вторгнення втримали Київ, а зараз – боронять нашу країну та нашу незалежність.

«Вони своїми залізними крилами закрили над нами та
нашими дітьми небо. Вони – легенда, якій ми завдячуємо своїми життями. Ми – мешканці столиці, громадяни, що вдячні їм за службу та тисячі врятованих життів, за наш спокій, наше життя. Ми вирішили присвятити нашим героям мурал з образом «Привида Києва», щоб назавжди увічнити пам’ять про них на стінах центрального району столиці», — розповіли у БФ «Для моєї України».

Малювала мурал команда художників під керівництво Андрія Ковтуна. На зображенні — пілот-«Привид» в кабіні знаменитого літака Міг-29, що стоїть на озброєнні у ПС ЗСУ.

Па відкритті для відвідувачів було проведено ряд активностей та збір коштів, які підуть на реабілітацію дітей пілотів, які загинули, захищаючи батьківщину.



Наталя Півень

Випускниця факультету журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка. Починала із роботи у регіональних ЗМІ. В команді Svoboda.ua з квітня 2022 року.