Пятница, 29 марта, 2024
Новости
30.08.2022

Місія МАГАТЕ вже у Києві

Місія Міжнародного агентства з атомної енергії на чолі з головою Рафаелем Гроссі.приїхала до Києва, щоб направитися до Запорізької АЕС.

«Група з 14 експертів Організації Об’єднаних Націй зі спостереження за ядерною діяльністю прибула до Києва напередодні запланованого цього тижня візиту на окуповану росією Запорізьку атомну електростанцію на південному сході України», – пише УНН з посиланням на CNN.

На ЗАЕС експерти перебуватимуть з 31 серпня до 3 вересня.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звертався з листом до Генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі та Генерального секретаря ООН Антоніа Гутерреша із закликом скерувати міжнародну місію під керівництвом МАГАТЕ та за участю військових експертів ООН для оцінки загроз ядерній безпеці та безпеці Запорізької АЕС.



Коломієць Ганна

Випускниця Інституту журналістики КНУ ім. Т.Шевченка. До 2022 року працювала редакторкою стрічки новин в міжнародному інформаційному агентстві. Спеціалізується на висвітленні подій суспільно-політичної тематики, а також новинах міжнародної політики. В команді Svoboda.ua з січня 2023 року.