Четверг, 25 апреля, 2024
Новости
01.09.2022

ЗСУ знищили в Украні понад 900 елітних військових

Від початку повномасштабного вторгнення рф ЗСУ вдалося знищити понад 900 російських елітних військових фахівців: спецпризначенців, морських піхотинців та десантників. Про це повідомляє Цензор з посиланням на ВВС.

BBC встановила загибель 151 військовослужбовця спецназу ГРУ, майже кожен четвертий з них – офіцер (22%). До них — 245 співробітників Росгвардії, більшість — з підрозділів особливого призначення (загони спецпризначення, СОБР та ОМОН), майже кожен четвертий мав офіцерське звання. Щонайменше 16 загиблих – власники особливої ​​відзнаки, крапового берета, який є символом еліти спецпризначенців, ще 20 співробітників ФСБ та ФСТ, співробітники найбільш засекречених підрозділів.

За відкритими даними, найбільших серед десантників втрат зазнав 331 гвардійський полк ВДВ з Костроми: понад 80 загиблих офіцерів, у тому числі командир полку. У найелітнішому загоні ВДВ – 45-й гвардійській бригаді спецназу – вдалося встановити загибель 14 військовослужбовців. Серед морпіхів найбільше дісталося під час наміру загарбати Україну 810-ій бригаді, що базується в окупованому Криму. Відомо про загибель щонайменше 56 осіб, у тому числі двох командирів бригади. Також померли 67 військових льотчиків, включно зі штурманами та бортмеханіками.

ВВС додає, що екіпажі бойових літаків та гелікоптерів – еліта будь-якої армії світу, а підготовка одного льотчика-снайпера може тривати 15-17 років. 



Коломієць Ганна

Випускниця Інституту журналістики КНУ ім. Т.Шевченка. До 2022 року працювала редакторкою стрічки новин в міжнародному інформаційному агентстві. Спеціалізується на висвітленні подій суспільно-політичної тематики, а також новинах міжнародної політики. В команді Svoboda.ua з січня 2023 року.