Суббота, 20 апреля, 2024
Новости
08.09.2022

Нардепу Трухіну повідомили про підозру

НАБУ і САП повідомили народному депутату України Олександру Трухіну про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України. Стаття стосується підкупу поліцейських. Про це повідомило Національне антикорупційне бюро на своєму офіційному сайті:

«За версією слідства, у серпні 2021 року народний обранець запропонував неправомірну вигоду патрульним поліцейським у розмірі 150 тисяч без зазначення грошової одиниці за те, щоб йому дозволили залишити місце ДТП, яке сталось за його участю».

Нині вирішують питання про обрання Трухіну запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Розслідування факту розпочато 2 лютого 2022 року Генеральним прокурором на підставі матеріалів журналістського розслідування. 23 серпня 2021 року з’явилася інформація про те, що Олександр Трухін у стані алкогольного сп’яніння спричинив ДТП на трасі дорогою з Полтави до Києва. Пізніше цю справу передали до ДБР. Згодом з’явилося відео, яке підтверджувало його вину в ДТП. 2 лютого 2022 року Трухіна виключили з партії «Слуга народу».



Наталя Півень

Випускниця факультету журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка. Починала із роботи у регіональних ЗМІ. В команді Svoboda.ua з квітня 2022 року.