Пятница, 29 марта, 2024
Новости
08.09.2022

Над можливим поверненням російських спортсменів у великий спорт сміються навіть їхні ж вболівальники

Вболівальники російських біатлоністів висміяли ініціативу голови Союзу біатлоністів росії (СБР) Віктора Майгурова повернути спортсменів на міжнародну арену. Останній заявив, що організація надсилає листа до Міжнародного союзу біатлоністів (IBU), де вимагає переглянути рішення усунути збірну Росії від усіх міжнародних турнірів. 

«Страждають люди, яких вбивають, чиї будинки руйнують. А спортсмени просто поміняли одні змагання на інші, внутрішні», – пишуть користувачі соцмереж, в минулому вболівальники російських біатлоністів.

Водночас, Майгуров заявляє, що бан російських біатлоністів порушує Олімпійську хартію, «в якій спорт чітко стоїть поза політикою».

Навесні цього року Майгуров став обличчям концерту-мітингу, який відбувся в московських «Лужниках». Там був і виступ путіна, який глядачі порівнювали з промовою Адольфа Гітлера наприкінці 40-х років. Департамент транспорту столиці росії відрапортував, що тоді на «свято» нібито приїхала рекордна для цієї арени кількість людей за останні 5 років – майже 200 тисяч осіб.



Сорока Аліна

Закінчила факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Почала працювати в газетах на Прикарпатті, потім - у Львові. Згодом доєдналась до команди Svoboda.ua.