Вторник, 19 марта, 2024
Главные новости
23.01.2023

Червона риба, мандарини: як новий постачальник Міноборони змінив раціон ЗСУ

Військові не мають претензій до постачальника продуктів Міноборони — компанії «Актив компані», відзначають хорошу якість продуктів та наявність потрібних сертифікатів. Про це розповіли, зокрема, начпроди кількох військових частин, послугою з харчування яких забезпечує саме «Актив компані».

Так, за словами начпрода військової частини, що базується зараз в Донецькій області, Владислава (номера частин і прізвища спікерів не озвучуються з міркувань безпеки), проблемних питань із вказаним постачальником у нього не виникало.

«Немає жодних питань, ані по якості, ані до поставок в цілому. На даний час ми отримали першу поставку, і приємно здивувало, що прийшла вона швидше, аніж ми очікували. Бо в нас були випадки (з попереднім постачальником), що ми на три тижні тут залишалися без продуктів. Але як тільки перейшли на співпрацю з «Актив компані» буквально по дзвінку через два дні прийшли вісім машин.

Тобто у них працює досить велика структура. Також було приємно, що в порядку були усі накладні, офіційно, з мокрими печатками, як це і вимагається документацією.

А порівнювати є з чим, за останні три роки були різні фірми. Зараз враження про «Актив компані» приємні», — зазначив він.

Погоджується з колегою і начпрод військової частини з м. Житомир Олександр.

За його словами, якість продуктів, що постачає «Актив компані» доволі висока і по термінах — постачальник вкладається.

«Важливо, що будь-яке питання ми з ними вирішуємо дуже швидко в телефонному режимі. Немає, наприклад, зараз лопатки курячої, але є крило або стегна. І заміні між собою позиції, які співпадають по цінах, швидко постачаються.

Загалом, проблема з якістю продуктів була на початку війни, тоді були різні постачальники. А зараз працюємо з «Актив компані», і я задоволений. А військові, які бачать червону рибу, мандарини, йогурти, думаю, їм теж таке харчування подобається», — зазначив він.

Командир однієї з військових частин у м. Полтава, полковник, пан Ігор розповів, що в його ВЧ «Актив компані» постачає не просто продукти, а вже готове харчування. І претензій до постачальника у військових немає.

«Скажу тільки одним словом — в мене з ними проблем немає, питань до них немає. У них є певні обов’язки, і вони їх виконують.

Вони не тільки постачання роблять, а і забезпечують приготування за аутсорсингом. У мене до них питань немає», — сказав він.

«Актив компані» і керівництво Міноборони журналіст Юрій Ніколов звинуватив у значному завищенні цін на послуги харчування. Він оприлюднив контракти, підписані на 2023 рік і порівнював вказані там вартості продуктів з цінами у супермаркеті.

Однак, в Міноборони розслідування Ніколова назвали маніпуляцією і спростували звинувачення у завищенні цін.

В «Актив компані», своєю чергою, пояснили, як формується ціна на послугу харчування і чому її не можна порівнювати з цінником на якийсь окремий товар у супермаркеті.

Відреагував на скандал та звинувачення і профільний оборонний комітет ВР, який сьогодні збереться на засідання. Серед іншого, депутати будуть розслідувати факт витоку контрактів МОУ, що є закритими та не підлягають розголошенню, оскільки містять дані, що дозволяють вирахувати чисельність наших військових.



Мірошник В’ячеслав

Закінчив Київський національий університет культури і мистецтв. У журналістиці - з 2018 року. Працював спортивним оглядачем та займався публіцистикою. У послужному списку також робота на радіо і в друкованому журналі. Зі Svoboda.ua з 2020-го року.