Пятница, 29 марта, 2024
Новости
01.08.2020

Київрада рекомендує столичним закладам освіти щоденно виконувати Гімн

Напередодні депутати Київради підтримали рішення рекомендувати столичним школам розпочинати кожен день навчання з виконання гімну України.

«Завдання цього рішення — популяризувати та виховувати у маленьких киян шанобливе ставлення і повагу до державних символів України. Це буде сприяти вихованню патріотизму серед підростаючого покоління. Аналогічне рішення вже ухвалили в Тернополі та Вінниці», — розповідав депутат Київради Олег Бондарчук.

Значна частина користувачів сприйняла цю ініціативу в дусі, що відтепер щоденне виконання гімну стане обов’язковим та примусовим, повідомляє ВВС.

Чи дійсно виконання гімну стане обов’язковим?
Ні. Сьогодні на сайті Київради оприлюднили пояснення свого рішення.

Там кажуть, що жоден закон України «не передбачає повноважень Київради доручати Департаменту освіти та науки забезпечувати виконання Державного Гімну України».

«З огляду на це, Київрада рекомендує столичним закладам освіти щоденно виконувати Гімн, але жодним чином не зобов’язує цього робити», — йдеться в повідомленні.



Коломієць Ганна

Випускниця Інституту журналістики КНУ ім. Т.Шевченка. До 2022 року працювала редакторкою стрічки новин в міжнародному інформаційному агентстві. Спеціалізується на висвітленні подій суспільно-політичної тематики, а також новинах міжнародної політики. В команді Svoboda.ua з січня 2023 року.

Теги: Новости