Суббота, 27 апреля, 2024
Новости
21.11.2023

Україна отримала від Норвегії комплекс для моніторингу радіації

Українські прикордонники отримали від Норвегії мобільний комплекс радіаційного контролю. Його застосовують у зонах із найвищим рівнем загрози для перевірки радіаційної обстановки. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України (ДПСУ).

Цей сучасний мобільний комплекс радіоконтролю сконструйований на базі автомобіля.

«Його використовуватимуть для моніторингу радіаційної обстановки у найбільш загрозливих зонах та небезпечних напрямках», — розповіли прикордонники.

Також у Держприкордонслужбі уточнили, що допомогу українській стороні було надано у рамках спільного проекту міжнародної технічної допомоги з Агентством з питань радіаційної безпеки Королівства Норвегії.

Норвегія є однією з країн-союзників України, і з початку повномасштабного вторгнення Росії регулярно допомагає нашій державі для відбиття військової агресії Москви та ліквідації її наслідків.

Так, минулого тижня у МЗС Норвегії заявили, що Осло виділяє один мільярд крон (84 мільйони євро) норвезьким організаціям, які допомагають українцям.

Також нещодавно стало відомо про те, що Норвегія передасть Україні близько 50 гусеничних вантажівок NM199.



Сорока Аліна

Закінчила факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Почала працювати в газетах на Прикарпатті, потім - у Львові. Згодом доєдналась до команди Svoboda.ua.