Воскресенье, 28 апреля, 2024
Главные новости
13.12.2023

У США деякі конгресмени готові відкласти канікули заради допомоги Україні, — WP

Деякі представники Конгресу США готові відкласти різдвяні канікули, щоб ухвалити фінансування допомоги Україні. Канікули починаються вже 14 грудня.

Про це повідомляє  The Washington Post.

За даними видання, деякі американські законодавці заявили, що Конгрес повинен залишитися у Вашингтоні наступного тижня, щоб продовжити обговорення угоди щодо України.

«Ми не повинні йти звідси, поки не з’ясуємо, як подолати наші розбіжності, щоб підтримати та продовжити наше фінансування для України», — сказав сенатор Майкл Беннет.

Сенатор-демократ наголосив, що «час закінчується», а переговори стануть важчими, якщо конгресмени роз’їдуться на канікули.

Сенатор від Республіканської партії Мітт Ромні розкритикував президента США Джо Байдена за його «пасивність» у цьому питанні.

«Моя порада Білому дому така: президент взяв на себе зобов’язання перед Зеленським. Щоб виконати це зобов’язання, їм потрібно буде забезпечити безпеку кордону», — заявив він.

Додамо, що після 14 грудня обидві палати Конгресу США підуть на різдвяні канікули. Вони триватимуть близько місяця. У конгресі припускають, що ухвалити допомогу Україні до канікул не вдасться.



Наталя Півень

Випускниця факультету журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка. Починала із роботи у регіональних ЗМІ. В команді Svoboda.ua з квітня 2022 року.