Воскресенье, 28 апреля, 2024
За границей
19.12.2023

Британія допоможе Україні контролювати Чорне море

Велика Британія допоможе Україні контролювати Чорне море в рамках 10-річного пакту про безпеку, який буде підписано найближчими тижнями.

Про це пише The Guardian.

Меморандум про взаєморозуміння пообіцяє “підтримувати Київ у боротьбі” з Росією, надаючи військову підтримку, зосереджену на військово-морських засобах, а також фінансову допомогу та обмін розвідданими.

У Британії повідомили Україні, що вона допоможе зміцнити її військово-морський флот у рамках запланованого Меморандуму про порозуміння.

Окрім того, країна має намір використати свій військово-морський досвід та ресурси, щоб допомогти Україні зміцнити свій військово-морський флот.

Нова угода ґрунтуватиметься на нещодавній заяві про те, що Велика Британія разом з Норвегією очолить “Коаліцію морських сил і засобів”, яка передасть Україні два тральники Королівських ВМС Великої Британії.

Королівський військово-морський флот вже навчає українських фахівців з розмінування підводних човнів без екіпажу знешкоджувати російські міни та інші вибухові пристрої.

Нещодавно Британія разом із Норвегією очолили нову “морську коаліцію” для допомоги Україні, в рамках якої постачатимуть кораблі та інші транспортні засоби для ЗСУ.



Сорока Аліна

Закінчила факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Почала працювати в газетах на Прикарпатті, потім - у Львові. Згодом доєдналась до команди Svoboda.ua.