Воскресенье, 28 апреля, 2024
Главные новости
26.12.2023

Залужний пояснив придатність та непридатність до військової служби

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вважає за необхідне залишити в законодавстві поняття придатності та непридатності до військової служби, та відмовитися від поділу на ступені інвалідності.

«Я вважаю, що на сьогоднішній день оперування ступенем інвалідності, 2 групи, 3 групи, воно зараз не є, скажемо так, актуальним. Чому? Тому що вирішує придатність до військової служби не інвалідність, яку має людина, а військово-лікарська комісія¸ яка визначає, чи придатна людина до військової служби, або непридатна», — сказав Залужний.
Командування ЗСУ погодилось з пропозицією залишити у відповідному законопроєкті 2 поняття: людина, яка придатна до військової служби і людина, яка непридатна до військової служби.

«Позбавитися такого поняття, як обмежено придатний. І, відповідно, коли ми дамо собі відповідь на ці питання, придатний або непридатний, відповідно, ми зрозуміємо, чи є нам сенс далі оперувати такими поняттями, як інвалід 2 групи, або інвалід 3 групи», — зазначив Залужний.



Наталя Півень

Випускниця факультету журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка. Починала із роботи у регіональних ЗМІ. В команді Svoboda.ua з квітня 2022 року.