Воскресенье, 28 апреля, 2024
Uncategorized
23.02.2024

Демобілізація строковиків: профільний комітет підтримав рішення

Комітет з нацбезпеки і оборони підтримав демобілізацію строковиків в Україні. Зокрема, йдеться про 12 місяців, протягом яких строковики не можуть бути призвані. Про це йдеться в тексті рішення Комітету.

«За результатами обговорення Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України включити законопроекти (№№ 11035, 11035-1) до порядку денного 11-ї сесії Верховної ради України. За результатами розгляду законопроекту (№ 11035) в першому читанні прийняти його за основу та в цілому», — йдеться в ньому.

При цьому серед пропозицій Комітету, викладених у документі, вказуються і сроки, протягом яких строковиків не можуть призвати.

«Такі особи не можуть бути призвані на військову службу під час мобілізації протягом дванадцяти місяців з дня звільнення з військової служби в запас, якщо вони не висловили бажання продовжувати військову службу», — зазначається в тексті.

22 лютого президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної ради законопроект про демобілізацію військових термінової служби. Співрозмовники РБК-Україна в «Слузі народу» припускають, що цей законопроект може бути проголосований і за основу, і в цілому 23 лютого.

При цьому, як пояснювали РБК-Україна джерела у «Слузі народу», винесення питання демобілізації строковиків в Україні окремим документом має своє пояснення. Таким чином закон зможе підписати президент України Володимир Зеленський та він «не стане заручником тисяч поправок».



Мірошник В’ячеслав

Закінчив Київський національий університет культури і мистецтв. У журналістиці - з 2018 року. Працював спортивним оглядачем та займався публіцистикою. У послужному списку також робота на радіо і в друкованому журналі. Зі Svoboda.ua з 2020-го року.

Теги: Uncategorized