Суббота, 27 апреля, 2024
Общество
02.03.2024

В Україні необхідно сформувати ефективну, конструктивну та дуже дієву ветеранську політику

Ветерани-військові та підприємці-бізнесмени об’єднали зусилля на Конгресі ветеранських і бізнес-спільнот і виступили з відповідними закликами до влади задля нашої спільної Перемоги та досягнення своїх цілей.

Про це розповів молодший лейтенант Нацгвардії, голова Асоціації підприємців-ветеранів Сергій Позняк в ефірі «Інформаційного стріму» на NTA.

«Збиралися ветерани-військові та підприємці. Тобто два найпотужніші крила українського суспільства – люди, які захищають нас, нашу країну, нашу націю від зовнішньої агресії, та ті, хто підтримують нашу країну, нашу націю зсередини, підтримують фінансово, створюючи додаткову вартість і працюючи саме на нашу Перемогу – це бізнес», – зазначив він.

За його словами, зібралися в залі понад 500 людей, тисячі з чимось довелося відмовити, тому що люди не вміщалися фізично, а вони готові були реально їхати з різних регіонів країни, декілька тисяч також були онлайн.

«Так що можна взагалі вважати, що подія вдалася. Ці дві потужні сили на Конгресі домовилися об’єднатися для захисту спільних інтересів, для захисту країни та для досягнення своїх спільних цілей», – додав голова Асоціації підприємців-ветеранів.

Учасники Конгресу одностайно ухвалили заяву-резолюцію.

bez imeni7

«Цей Конгрес дав імпульс до подальших дій. Ми не просто так поговорили та розійшлися, ми ухвалили важливі рішення. Насправді склад спікерів і учасників був дуже крутий. І ми всі разом домовилися про подальші кроки, склали план на перспективу. Незабаром ми про це оголосимо та розпочнемо діяти. Ми вже фактично розпочали діяти. І дуже добре, що таке об’єднання відбулося – бізнесу та ветеранів. Ми зараз єдині у своїй меті – Перемозі та в післявоєнній відбудові країни», – наголосив Сергій Позняк.

Він також зауважив, що наступним кроком має бути насамперед формування ефективної, конструктивної та дуже дієвої ветеранської політики. І не тільки формування, а і її успішна реалізація. По-друге, це створення сприятливого бізнес-клімату.

«Ми вже на цьому шляху, і ветерани долучені до всіх ключових бізнес-процесів, які робляться в країні. Потрібне перезавантаження БЕБ, протистояння тиску правоохоронців, створення сприятливого законодавства для ведення бізнесу та залучення міжнародних інвестицій в Україну. Цього всього зараз потребує наша країна, наша Перемога та наше майбутнє», – акцентував молодший лейтенант Нацгвардії України.

Він додав, що Конгрес тепер збиратиметься регулярно задля досягнення відповідних цілей і захисту своїх цінностей. Про результати роботи його учасники розповідатимуть надалі, а також будуть малювати для влади червоні лінії.

«Підтримки від влади бракує, зараз є один успішний проєкт – грантова підтримка від міністерства економіки. Сподіваюся, що новий міністр у справах ветеранів Олександр Порхун зможе перезавантажити відомство, сигнали від нього йдуть чіткі, і він має на це бажання. Якщо ці слова трансформуватимуться в конкретні дії, ми його, звісно, підтримаємо. Це міністерство має стати справжньою підтримкою для свого кінцевого бенефіціара – для ветеранів», – підсумував Сергій Позняк.

 



Сорока Аліна

Закінчила факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Почала працювати в газетах на Прикарпатті, потім - у Львові. Згодом доєдналась до команди Svoboda.ua.

Теги: Общество