Пятница, 26 апреля, 2024
Новости
13.08.2020

42 країни відкрили кордони для українських туристів, — МЗС

За тиждень перелік країн, які відкрили кордони для українських туристів, розширився на 4 позиції.

Тепер громадянам України дозволено в’їзд у 42 країни.

Про це повідомляє Лівий берег з посиланням на брифінг міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

«Минулого тижня було 38 країн, відкритих для подорожей українців. За тиждень їх кількість збільшилася на чотири. Додалася Вірменія. Туди можна прибути за умови 14 днів самоізоляції. Решта три напрямки, відверто кажучи, мало популярні серед українців — Буркіна-Фасо, Того і Чад», — сказав він.

Раніше для подорожей громадян України відкрилися такі популярні напрямки: Туреччина, Єгипет, Туніс, Об’єднані Арабські Емірати, Болгарія, Албанія, Чорногорія, Сербія, Північна Македонія, Словенія, Білорусь, Великобританія, Ірландія, США, Мексика і Корея.

Також для українців відкриті Мальдівські острови, Сейшельські острови, Коморські острови, Багамські острови, Ямайка, Пуерто-Ріко, Еквадор, Антигуа і Барбуда, Танзанія, Бурунді, Замбія, Кенія, Сомалі, Ефіопія, Південний Судан, Ліван, Афганістан, Ірак, Іран, Пакистан і Камбоджа.

Правила відвідування цих країн різні: в деякі дозволений безвізовий в’їзд, а в деякі необхідна віза. Низка країн не вимагає дотримання особливих умов, інші зобов’язують до тестування на коронавірус або проходженню карантину.

Як ми повідомляли, 8 серпня Європейський Союз оновив список «безпечних» для в’їзду країн. Україна знову в нього не потрапила.



Наталя Півень

Випускниця факультету журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка. Починала із роботи у регіональних ЗМІ. В команді Svoboda.ua з квітня 2022 року.

Теги: Новости