Четверг, 28 марта, 2024
Новости
13.08.2020

У МОЗ повідомляють про рекордну кількість хворих на коронавірус

Центр громадського здоров’я у четвер знову відзвітував про отримання рекордної кількості підозр на COVID-19 за весь час епідемії в Україні — 2004, що майже на 200 більше зафіксованого напередодні максимуму у 1809.

Коефіцієнт кореляції з кількістю хворих в останні декілька тижнів становить приблизно 0,7, що вказує на високий взаємозв’язок між ними і дає підстави стверджувати, що найближчими днями в Україні знову буде зафіксовано новий рекорд кількості хворих.

Минулого тижня при зростанні кількості підозр до рівня майже 1800 три дні поспіль фіксувалися максимуми кількості захворілих: від 1318 до 1489 на день. Цього тижня після традиційного спаду у вихідні та понеділок кількість хворих досягла спочатку 1433, а у четвер Міністерство охорони здоров’я повідомило про новий рекорд — +1592 осіб.

Як повідомлялося, основні статистичні показники епідемії COVID-19 в Україні безперервно погіршуються вже понад три тижні. Зокрема, середня за тиждень добова захворюваність досягла 1333 осіб, а за два тижні — 1239 осіб, тоді як у першій половині липня ці показники вдалося зменшити відповідно з 917 осіб до 739 осіб і з 847 осіб до 717 осіб.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) зазначає, що тривалість періоду між моментом зараження COVID-19 і появою симптомів зазвичай становить близько п’яти-шести днів, але може варіюватися в межах від одного до 14 днів. Окрім цього, майже в усіх країнах у вихідні дні кількість реєстрованих хворих значно знижується через адміністративні причини. Тому у світі використовують графіки середньодобової захворюваності за останні один і два тижні.

Серед інших показників, які швидко зростають вже понад три тижні, — кількість хворих на COVID-19 на сьогодні. Три тижні липня цей показник тримався у межах приблизно 26-26,5 тис., проте тепер зріс до 37,9 тис.

Крім того, на новий максимум вийшла кількість госпіталізованих за добу: усереднене за тиждень — 268 осіб, за два тижні — 253, тоді як три тижні тому у період тимчасового зниження захворюваності щодня госпіталізували в середньому 176-177 осіб.

Як повідомлялося, в Україні адаптивний карантин продовжено до кінця серпня.



Петренко Ігор

Автор аналітичних статей та інтерв'ю про українську політику і культуру. Активний учасник Революції Гідності. Цікавиться новинною журналістикою та геополітикою. Зі Svoboda.ua з початку заснування.

Теги: Новости