Суббота, 20 апреля, 2024
Видео Новости
17.08.2020

Президент Німеччини закликав Лукашенка відмовитися від насильства

Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав Олександра Лукашенка до діалогу з опозицією, а співробітників силових структур — не застосовувати насильство проти демонстрантів.

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр (Frank-Walter Steinmeier) закликав президента Білорусі Олександра Лукашенка до діалогу з опозицією. Він звернувся також до співробітників силових структур країни із закликом не застосовувати насильство проти демонстрантів. Про це повідомляє DW.

«Я апелюю до президента Лукашенка йти шляхом переговорів. Робити ставку не на насильство, а на діалог», — сказав Штайнмаєр у понеділок, 17 серпня, перед початком віртуальної конференції щодо діджиталізації. А військові, за словами президента Німеччини, не повинні чинити гріх, застосовуючи насильство проти свого народу.

Новини та кадри з Білорусі «є драматичними і зворушливими водночас», зауважив Штайнмаєр. Він заявив, що захоплюється мужністю демонстрантів, які вийшли на вулиці в минулі вихідні після насильства з боку влади в попередні дні.

«Люди цієї багатостраждальної, але гордої країни заслуговують на нашу солідарність і підтримку», — наголосив Штайнмаєр, цитує агентство новин dpa.



Мірошник В’ячеслав

Закінчив Київський національий університет культури і мистецтв. У журналістиці - з 2018 року. Працював спортивним оглядачем та займався публіцистикою. У послужному списку також робота на радіо і в друкованому журналі. Зі Svoboda.ua з 2020-го року.