Пятница, 19 апреля, 2024
Криминал
19.08.2020

Посольство США занепокоєне залякуванням журналістів в Україні

Посольство Сполучених штатів Америки в Україні висловило стурбованість щодо залякувань журналістів в Україні і закликає українську владу до швидкого та всебічного розслідування. Про це йдеться на офіційній сторінці дипломатичного відомства у мережі Фейсбук.

«Вільні медіа є надважливим елементом життєздатної демократії, а журналісти повинні мати змогу виконувати свою роботу без утисків і залякувань. Ми стурбовані нещодавніми інцидентами, спрямованими проти співробітників Радіо Свобода, включаючи спалення автомобіля та підозру на прослуховування оселі. Ми високо цінуємо, що влада вживає початкові заходи для вивчення цих інцидентів, і закликаємо до швидкого і всебічного розслідування», — йдеться у зверненні.

🇺🇦 Вільні медіа є надважливим елементом життєздатної демократії, а журналісти повинні мати змогу виконувати свою роботу…

Опубліковано U.S. Embassy Kyiv Ukraine Вівторок, 18 серпня 2020 р.



Петренко Ігор

Автор аналітичних статей та інтерв'ю про українську політику і культуру. Активний учасник Революції Гідності. Цікавиться новинною журналістикою та геополітикою. Зі Svoboda.ua з початку заснування.