Четверг, 25 апреля, 2024
Киевские новости
20.08.2020

Стали відомі обставини смерті Бориса Патона

Співробітники Національної академії наук України розповіли про обставини хвороби і смерті великого українського вченого Бориса Євгеновича Патона. Вони розповіли, як медики боролися за життя науковця. Про це повідомляє видання Сьогодні.

«У Бориса Євгеновича було захворювання серцево-судинної системи, вдруге за останні 2 тижні він був госпіталізований в інститут Амосова, там збирали консиліум, але на жаль … Похорон, очевидно відбудеться в суботу, похований він, думаю, буде на Байковому кладовищі. Справа в тому, що там покояться його рідні – батько, мати, дочка. До речі, сьогодні в ЗМІ повідомили, що у нього не залишилося родичів, але це брехня. У нього є онучка, правнучка, зять. З ними буде узгоджуватися місце поховання», – розповіло нам джерело в НАН України.

За даними академіків, Патон востаннє був присутній на засіданні Президії незадовго до початку карантину, але працював до останнього з дому. «Але і на карантині він працював. Віддалено», – уточнили в НАН України.

Ще одне джерело в НАН України нам повідомило, що Патон тиждень лежав у реанімації: «Йому підтримували роботу серця».



Коломієць Ганна

Випускниця Інституту журналістики КНУ ім. Т.Шевченка. До 2022 року працювала редакторкою стрічки новин в міжнародному інформаційному агентстві. Спеціалізується на висвітленні подій суспільно-політичної тематики, а також новинах міжнародної політики. В команді Svoboda.ua з січня 2023 року.