Четверг, 28 марта, 2024
Киевские новости
20.08.2020

Заступник начальника ЖКГ брав хабарі за бездозвільне будівництво

За процесуального керівництва прокуратури м. Києва затримано на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди заступника начальника управління житлового-комунального господарства – начальника відділу контролю за благоустроєм однієї з РДА у м. Києві та головного спеціаліста цього ж ж відділу (ч. 3 ст. 368 та ч. 2 ст. 369-2 КК України). Про це повідомив Офіс прокурора.

За даними слідства, заступник начальника управління ЖКГ разом з підлеглим вимагали та отримали від підприємця 3,5 тис доларів США за надання можливості проведення будівельних робіт без належним чином оформлених документів та невжиття контрольних заходів.

Під час одержання другої частини неправомірної вигоди — 1,5 тис доларів США чиновників затримали правоохоронці.

Крім того, головний спеціаліст вимагав та отримав від цього ж підприємця ще 25 тис грн за вирішення питання щодо підключення водопостачання до будівлі.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру. Тривають невідкладні слідчі (розшукові) заходи.

Викрито вказаних осіб прокурорами спільно зі слідчим управлінням ГУ Нацполіції у м. Києві за матеріалами управління стратегічних розслідувань в м. Києві ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Мірошник В’ячеслав

Закінчив Київський національий університет культури і мистецтв. У журналістиці - з 2018 року. Працював спортивним оглядачем та займався публіцистикою. У послужному списку також робота на радіо і в друкованому журналі. Зі Svoboda.ua з 2020-го року.