Суббота, 27 апреля, 2024
Особое мнение
07.04.2019

Eкономічне зростання Уряд планує забезпечити українським олігархам за наш з вами рахунок

Шановні українці, Уряд Шмигаля «щиро» прагне допомогти всім нам подолати негативні наслідки короновіруса стимулюючи економіку, в тому числі, і завдяки підняттю цін на електроенергію для своїх громадян.

Саме про це ви можете прочитати в презентації Уряду під красномовною назвою «Економічне відновлення».

Тільки от виглядає на те, що економічне зростання Уряд планує забезпечити українським олігархам за наш з вами рахунок.В цьому документі Уряд нам каже:«поступовий перегляд тарифів для домогосподарств (для населення) що дозволить забезпечити фінансову стабільність на ринку (електроенергії)» Ви ж прекрасно розумієте, що слово «перегляд» означає не зменшення, а збільшення тарифів.Тобто, Уряд вважає, що українські громадяни вийдуть з кризи більш заможними та зможуть собі легко дозволити платити за електроенергію більше, ніж вони платили до кризи. Дійсно, набагато легше примусити людей тихо погодитись із зростанням тарифів, ніж докласти максимально зусиль для створення реального ринку електроенергії, де сьогодні домінують ненажерливі приватні монополії.І все це відбувається на фоні цинічних рішень Уряду, який виводить блоки атомних державних станцій, де генерується дешева електроенергія. І паралельно ці потужності заміщуються екологічно шкідливою та дорогою приватною тепловою генерацією.Складається враження, що ми маємо справу не з Урядом народу України, а приватної монополії.



Сорока Аліна

Закінчила факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Почала працювати в газетах на Прикарпатті, потім - у Львові. Згодом доєдналась до команди Svoboda.ua.