Пятница, 29 марта, 2024
Крым
26.08.2020

«Воду в Крим до деокупації Криму подавати не можна. Це дуже значний важіль впливу», — представник президента України в Криму

Воду в Крим до його деокупації подавати не можна, оскільки це дуже значний важіль тиску і впливу на державу-окупанта, повідомив постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич.

«Позиція і представника президента, і Представництва президента України в Автономній Республіці Крим однозначна і не змінюється, і не зміниться: воду в Крим до деокупації Кримського півострова подавати не можна. Це дуже значний важіль тиску і впливу на державу-окупанта», — сказав він в ефірі телеканалу «Україна 24, повідомляє Інтерфакс Україна.

Кориневич зазначив, що Україна не повинна вирішувати питання водопостачання до Криму за державу-окупанта.

«Питання водопостачання — це чи не єдине питання, яке держава-окупант не може вирішити самостійно. І держава Україна не повинна вирішувати це питання за державу-окупанта. Тому позиція однозначна: ніякої води в Крим до деокупації півострова», — наголосив він.

Постпред президента України також зазначив, що «гуманітарна катастрофа на півострові триває вже сьомий рік, тому що сьомий рік український півострів Крим тимчасово окупований Російською Федерацією».

«Тому позиція така: коли держава-окупант піде з нашого українського Кримського півострова, безумовно, всі питання, зокрема водопостачання, буде відновлено», — пояснив Кориневич.

Він також додав, що важливо зберігати наявну позицію України щодо неможливості постачання води на територію Кримського півострова до його деокупації, «незважаючи на будь-які маніпуляції, інсинуації з боку держави-окупанта».

Раніше голова української делегації в ТКГ у Мінську Леонід Кравчук заявив, що Україна може відновити водопостачання в окупований Крим, якщо там станеться гуманітарна катастрофа.

«Там живуть українці, і якщо раптом станеться якась гуманітарна катастрофа, пов’язана з водою, то людям можемо дати воду, але промисловим підприємствам, військовим базам — ми ніколи в житті на це не підемо», — сказав він в інтерв’ю «Українському радіо».



Коломієць Ганна

Випускниця Інституту журналістики КНУ ім. Т.Шевченка. До 2022 року працювала редакторкою стрічки новин в міжнародному інформаційному агентстві. Спеціалізується на висвітленні подій суспільно-політичної тематики, а також новинах міжнародної політики. В команді Svoboda.ua з січня 2023 року.