Пятница, 19 апреля, 2024
Новости
27.08.2020

СБУ виявила на Донеччині схрон із засобами ураження та зброєю, облаштований у 2014-2015 роках бійцями одного з добробатів

Співробітники Служби безпеки України виявили в покинутій будівлі старої ферми в одному із селищ Волноваського району Донецької області схрон із великою кількістю зброї та боєприпасів.

«Оперативники спецслужби вилучили зі схрону 20 кілограмів пластиду, 10 протитанкових мін ПТМ-62, 4 протипіхотні вистрибуючі осколкові міни ОЗМ-72, 66 гранат Ф-1 та РПГ-6», — йдеться в повідомленні прес-центру СБУ в четвер.

У схованці правоохоронці також виявили два протитанкові гранатомети РПГ-26, два постріли до гранатомета СПГ-9, автомат Калашникова, танковий кулемет Калашникова, майже 23 тис. набоїв різного калібру та десять метрів бікфордового шнура.

«За оперативною інформацією, схрон був облаштований у 2014-2015 роках бійцями добровольчого батальйону, який вийшов з району Операції об’єднаних сил», — йдеться в повідомленні.

Тривають слідчо-оперативні дії зі встановлення осіб, які облаштували схрон, та цілей використання арсеналу.



Коломієць Ганна

Випускниця Інституту журналістики КНУ ім. Т.Шевченка. До 2022 року працювала редакторкою стрічки новин в міжнародному інформаційному агентстві. Спеціалізується на висвітленні подій суспільно-політичної тематики, а також новинах міжнародної політики. В команді Svoboda.ua з січня 2023 року.

Теги: Новости