Четверг, 25 апреля, 2024
Новости
30.08.2020

«Нам просто доведеться гармонізувати з цим рішенням закон про НАБУ, іншого виходу я не бачу», — Арахамія

Верховна Рада гармонізує закон про Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) з рішенням Конституційного Суду про неконституційність призначення директора НАБУ Артема Ситника, заявляє глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

«Нам просто доведеться гармонізувати з цим рішенням закон про НАБУ, іншого виходу я не бачу», — сказав Арахамія в суботу ввечері в ефірі телеканалу «Україна-24». повідомляє Інтерфакс.

За його словами, парламенту доведеться оперативно вносити зміни в закон про НАБУ, в іншому випадку «будь-який інший призначений керівник теж буде вважатися незаконно призначеним».

Арахамія зазначив, що після рішення КС Ситник швидше за все буде змушений піти у відставку. На думку голови фракції, «критично це ніяк сильно не відіб’ється на діяльності НАБУ».

«… У будь-якому випадку є виконуючий обов’язки Гізо Углава (перший заступник директора НАБУ — ІФ), до якого — висока довіра з боку міжнародних партнерів», — сказав Арахамія.



Коломієць Ганна

Випускниця Інституту журналістики КНУ ім. Т.Шевченка. До 2022 року працювала редакторкою стрічки новин в міжнародному інформаційному агентстві. Спеціалізується на висвітленні подій суспільно-політичної тематики, а також новинах міжнародної політики. В команді Svoboda.ua з січня 2023 року.