Суббота, 20 апреля, 2024
Новости
30.08.2020

США стурбовані намірами України залучати китайські інвестиції в індустрію

Американський держдепартамент повідомив, що держсекретар Майк Помпео заявив президенту України Володимиру Зеленському про стурбованість Сполучених Штатів інвестиціями Китаю в український промисловий сектор, зокрема, намірами придбати підприємство «Мотор Січ». Про це повідомляє Інтерфакс Україна.

«Держсекретар Помпео порушив питання про побоювання США з приводу згубних інвестицій КНР в Україну, включно з зусиллями Пекіна з придбання виробника двигунів «Мотор Січ», — йдеться в поширеному повідомленні держдепу про телефонну бесіду Помпео із Зеленським що відбулася ще 26 серпня.

У повідомленні також йдеться, що сторони обговорили розвиток подій в Білорусі, зусилля України з боротьби з COVID-19 і питання «дипломатичного врегулювання, пов’язаного з російською агресією на сході України і відновленням українського суверенітету і територіальної цілісності в Криму».



Петренко Ігор

Автор аналітичних статей та інтерв'ю про українську політику і культуру. Активний учасник Революції Гідності. Цікавиться новинною журналістикою та геополітикою. Зі Svoboda.ua з початку заснування.

Теги: Новости