Суббота, 20 апреля, 2024
Новости
04.09.2020

Чергові акції протесту в Мінську призвели до нових затримань

У Мінську в п’ятницю знову відбуваються несанкціоновані акції протесту, є затримані.

На акцію протесту на проспекті Переможців зібралися айтішники, її припинили силовики. Затримання проводилися біля стели «Мінськ — місто-герой», на набережній річки Свіслоч. «У столиці в цих місцях дійсно є затримані. Точна кількість поки невідома», — повідомляє агенція «Інтерфакс» в ГУВС Мінміськвиконкому.

У відомстві додали, що люди затримувалися «за адміністративні правопорушення».

За даними порталу tut.by, акція протесту проходила в п’ятницю і поблизу Комаровського ринку. На неї зібралися переважно жінки. З плакатами, квітами і прапорами в руках вони по вулиці Віри Хоружої попрямували до проспекту Незалежності. Тут біля кінотеатру «Центральний» протестувальники зустрілася з колоною прихильників діючої влади. Люди також несли прапори, квіти, а ще ікони та розп’яття. Обидві колони вигукували гасла, обійшлося без сутичок.

У Білорусі з 9 серпня тривають масові акції протесту незгодних з підсумками виборів президента, на яких переможцем був оголошений чинний глава держави Олександр Лукашенко, який займає цю посаду з 1994 року. Опозиція не визнала оголошені владою результати виборів, вважає їх сфальсифікованими.

Прихильники екс-кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської створили Координаційну раду з метою транзиту президентської влади в країні шляхом проведення нових виборів.



Коломієць Ганна

Випускниця Інституту журналістики КНУ ім. Т.Шевченка. До 2022 року працювала редакторкою стрічки новин в міжнародному інформаційному агентстві. Спеціалізується на висвітленні подій суспільно-політичної тематики, а також новинах міжнародної політики. В команді Svoboda.ua з січня 2023 року.

Теги: Новости