Четверг, 25 апреля, 2024
Новости
08.09.2020

Менше третини українців готові підтримати «Слугу народу»

Якби місцеві вибори проводилися в найближчий тиждень, то 30% українців, що визначилися з кандидатурою, готові були б підтримати політичну партію «Слуга народу». Ще 17% підтримали б «Опозиційну платформу «За життя», 16% — «Європейську солідарність». Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи» Рейтинг «, яке проводився 30-31 липня, повідомляє Дзеркало тижня.

Згідно з результатами соціологічного дослідження, 9% українців, які визначилися, підтримали б партію «Батьківщина», Ще по 3% — «Всеукраїнське об’єднання «Свобода», «Партію Анатолія Шарія» і «Радикальну партію Олега Ляшка».

6% українців обрали б «Інше», а 2% голосували б «Проти всіх».

Відзначається, що в цілому у місцевих виборах, призначених на жовтень 2020 року, планують взяти участь 77% українців. 22% респондентів на аналогічне питання відповіли «ні».

Опитування було проведене Соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень МРІ з 30 по 31 липня 2020 року. Дані були зібрані за допомогою комп’ютерного методу телефонного інтерв’ю на основі випадкової вибірки номерів мобільних телефонів. Опитування проводилося за випадковою вибіркою, яка включала 2472 громадян України віком від 16 років і старше. Вибірка репрезентативна за регіоном, віком та статтю. Статистична похибка не перевищує 2% при 95-відсотковому рівні довіри, а коефіцієнт досяжності становив 12%.



Наталя Півень

Випускниця факультету журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка. Починала із роботи у регіональних ЗМІ. В команді Svoboda.ua з квітня 2022 року.