Четверг, 28 марта, 2024
Донбасс
21.09.2020

Посольство США закликало РФ припинити конфлікт на Донбасі та звільнити всіх незаконно ув’язнених українців

Посольство США з нагоди Міжнародного дня миру закликало Росію припинити конфлікт на Донбасі, який вона розпочала та підтримує, вийти з Донбасу та Криму і звільнити всіх незаконно ув’язнених українців, заявила тимчасовий повірений у справах США в Україні Крістіна Квін. Про це повідомляє Інтерфакс Україна.

«У Міжнародний день миру ми закликаємо Росію зробити вибір на користь миру. Українці, як і люди у всьому світі, хочуть прожити свої життя у мирі та з повним визнанням своїх людських прав. Доки Росія не припинить конфлікту, який вона викликала і підтримує на Донбасі, і повністю не вийде з Донбасу і Криму, українці не можуть насолоджуватися миром, якого заслуговують», — сказала Квін у відеозверненні, оприлюдненому у Twitter посольства США в Україні в понеділок.

Також тимчасовий повірений наголосила, що США підтримують суверенітет і територіальну цілісність України.

«Росія також має звільнити всіх українців, яких вона незаконно ув’язнила в покарання за їхню мирну незгоду. США залишаються повністю відданими дипломатичним зусиллям для припинення створеного Росією конфлікту на сході України та окупації Криму. Ми разом з українським народом підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність України», — додала Квін.



Мірошник В’ячеслав

Закінчив Київський національий університет культури і мистецтв. У журналістиці - з 2018 року. Працював спортивним оглядачем та займався публіцистикою. У послужному списку також робота на радіо і в друкованому журналі. Зі Svoboda.ua з 2020-го року.