Пятница, 29 марта, 2024
Здоровье
23.09.2020

Громадський діяч Микола Конопелько: Частиною нової економіки Києва має стати розвиток рекреаційних зон

У Києва є дуже потужний потенціал для рекреації: понад два десятки озер розкидані по всьому місту. При правильному підході, їх можна перетворити на справжні магніти для мешканців міста, де вони зможуть проводити дозвілля.

Про це заявив на своїй офіційній сторінці громадський діяч Микола Конопелько (https://www.facebook.com/KonopelkoMykola/photos/a.107597051075036/125516469283094/?type=3&theater).

Як киянину відпочити та набратися сил, не виїжджаючи за місто? Для цього, переконаний Микола Конопелько, необхідно лише застосувати комплексний підхід. Модель зі створення міських пляжів гарантовано матиме успіх і позитивний економічний потенціал. Звісно, спочатку в цю мережу рекреації необхідно інвестувати гроші та час. Створити необхідну інфраструктуру: почистити пляжі та водойми, забезпечити освітлення та безпеку, побудувати бари та ресторани. І обов’язково надати киянам вільний доступ до цих територій.

«Самі проєкти рекреаційних зон мають бути розроблені разом із громадою та з урахуванням її потреб, – стверджує громадський діяч. – Впроваджувати їх – коштом місцевого бюджету, тому що це гроші громади. А також за необхідності залучати соціально відповідальний бізнес. Це може стати частиною нової економіки міста».

В місті вже є приклади створення гарних парків (скажімо, парк Наталка та Сирецький парк як сучасні простори міста) – настільки ж якісно необхідно облаштувати зони рекреації біля озер.

«У моєму баченні програми «Здорового міста» – розвиток рекреацій займає одне з перших місць, – пояснює Микола Конопелько. – Це базис для здоров’я людей, адже перебуваючи у постійному стресі, вони часто навіть не мають можливості відновити свої сили. Рекреаційна зона, яка розташована неподалік домівки, стане тим самим джерелом, де люди зможуть набратися сил та енергії».

Нагадаємо, що Євген Комаровський, Микола Конопелько та Тимофій Бадіков презентували національну ініціативу з комплексного розвитку українських населених пунктів «Здорове місто». Вона покликана об’єднати громадських активістів, представників професійних спільнот, бізнесменів і владу. Це незалежна та некомерційна суспільна інституція, спрямована на розвиток міст і здоров’я родин.



Мірошник В’ячеслав

Закінчив Київський національий університет культури і мистецтв. У журналістиці - з 2018 року. Працював спортивним оглядачем та займався публіцистикою. У послужному списку також робота на радіо і в друкованому журналі. Зі Svoboda.ua з 2020-го року.