Пятница, 29 марта, 2024
Новости
23.09.2020

Стан Балуха стабілізувався

Лікарі повідомляють про стабілізацію стану колишнього політичного ув’язненого РФ, громадського активіста Володимира Балуха, на якого напали в ніч на 8 вересня, розповіла Марина Порошенко, повідомляє прес-служба партії «Європейська солідарність», повідомляє Інтерфакс Україна.

«Лікарі сьогодні нам сказали, що стан його здоров’я вже стабільний і має певну позитивну динаміку. Це дуже нас надихає на майбутні позитивні плани. Але, безумовно, на Володимира чекає ще попереду дуже довгий шлях реабілітації та відновлення. І ми будемо робити все необхідне для того, щоб він якомога швидше одужав. Я впевнена, що Володимир Балух зробить іще дуже багато корисних справ для України», — сказала Порошенко після відвідування Балуха в Київській міській клінічній лікарні швидкої допомоги.

Вона нагадала, що Балух свого часу не побоявся підняти український прапор в окупованому Криму й зазнав дуже серйозних знущань з боку російських окупантів.

«Здавалося, нібито зараз він уже повернувся до мирного життя, на вільну рідну українську землю. І знову в його житті з’явилися такі важкі випробування. Це звіряче побиття – воно навіть у голові не вкладається», — додала Порошенко.

Як повідомлялося, про побиття Балуха у вівторок, 8 вересня, повідомив український режисер, колишній політв’язень Кремля Олег Сенцов. За його словами, Балух перебував у свідомості, у нього зламана рука і ключиця, загрози його життю немає.

У поліції Києва повідомили, що 49-річного постраждалого госпіталізували з тілесними ушкодженнями з київського Гідропарку, в нього виявили відсутність мобільного телефону та банківської картки.

Пізніше співголова парламентської фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко повідомила, що Балух перебуває в реанімації.

У середу, 16 вересня, колишній політв’язень, журналіст Роман Сущенко повідомив, що Балух перебуває у важкому стані, опритомнів, але намагався зірвати пов’язку з голови, тому лікарі ввели його в стан медикаментозної коми.

Балух — кримський фермер, був засуджений за рішенням підконтрольного Росії Роздольненського райсуду Криму до п’яти років колонії за сукупністю двох кримінальних справ. Він був фігурантом справи про незаконне зберігання зброї та вибухівки (ч. 1 ст. 222 і ч. 1 ст. 222.1) та ч. 2 ст. 321 Кримінального кодексу РФ (дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства). Був звільнений у рамках взаємного звільнення утримуваних осіб між Україною та Росією 7 вересня 2019 року.

18 вересня правоохоронці затримали підозрюваного в нападі на колишнього політичного в’язня РФ, громадського активіста Володимира Балуха. 19 вересня Дніпровський районний суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб.



Петренко Ігор

Автор аналітичних статей та інтерв'ю про українську політику і культуру. Активний учасник Революції Гідності. Цікавиться новинною журналістикою та геополітикою. Зі Svoboda.ua з початку заснування.