Пятница, 19 апреля, 2024
Власть
28.09.2020

Стефанчук пропонує розглянути законопроект про проведення засідань ВР в он-лайн режимі

Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук пропонує розглянути найближчим часом законопроект про проведення пленарних засідань у режимі відеоконференцій.

«Я попросив би вас, враховуючи те, яка ситуація із коронавірусовом і у країні, і в стінах Верховної Ради, все-таки переглянути можливість повернутися до розгляду законопроекту №3250, який було внесено (до Верховної Ради — ІФ) одним із перших у Європі, але, на превеликий жаль, він так і залишився не розглянутим. Це про віддалене голосування Верховної Ради», — сказав Стефанчук на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і груп парламенту в понеділок.

Він наголосив, що мета цього законопроекту — в такій критичній ситуації зберегти можливість діяльності законодавчого органу.

Законопроект №3250 встановлює основи та порядок проведення пленарних засідань Верховної Ради й парламентських комітетів у режимі відеоконференції на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню COVID-19.

Авторами законопроекту є перший віце-спікер і його брат Микола Стефанчук (фракція «Слуга народу»).



Петренко Ігор

Автор аналітичних статей та інтерв'ю про українську політику і культуру. Активний учасник Революції Гідності. Цікавиться новинною журналістикою та геополітикою. Зі Svoboda.ua з початку заснування.